За мнозина, тапицера е човек със загадъчна професия и отвъд ремонта на мебели, повечето хора не знаят с какво се занимава този Професионалист.
Самите мебели варират от пълни развалини до обекти, които могат да се продадат за над 1000 евро в чужбина с лекота. За едни клиенти основна движеща сила е сантименталната стойност и спомените с тяхната мебел, за други спестяването на пари от покупка на нови,  а за трети това е начин да освежат външния вид на своя бизнес. Връщаме се на въпроса с какво точно се занимават тапицерите (като цяло) и ние в това число.
 

 1. Претапициране на мебели:
  • холови гарнитури;
  • фотьойли;
  • дивани от всякакво естество и размери;
  • столове;
  • табуретки;
  • лежанки;

  До тук изредихме най-често извършваните дейности.

 2. Декоративни плоскости: Претапициране/тапициране на врати, претапициране/тапициране на табли за легло и претапициране/тапициране на стени (има доста такива в България).
 3. Чадъри: не става дума за персонални чадъри, които използваме когато вали дъжд, а за онези под които седим докато сме навън за кафе. Те създават удобство за клиентите, добавят декорация пред заведението и може да се ползват за открояване/брандинг, ако се помисли за цвят и лого на текстила.
 4. Калъфи за мебели: калъф може да застане на почит върху всяка интериорна и/или екстериорна мебел, за която се сетите. Ние предлагаме калъфи ушити по точен размер за всяка мебел, за да се получи качествен и красив продукт, но на пазара се продават и готови решения (универсални няма).
 5. Реставрация: тук се срещат едни от най-красивите и редки (някои са уникати) мебели. Хора от всякакви пътища на живота притежават забележителни старинни образци. Една част са артисти, други имат тези вещи като наследство от роднини или пък са богати (и не чак толкова) колекционери на мебели. Не е тайна, че заможни българи още от епохата на възраждането събират мебели уникати за своите вили и домове с които да създадат специална обстановка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*